MOM BREAK

Gepubliceerd op 6 mei 2023 om 09:00

3 jaar geleden hadden een vriendin en ik een stedentrip geboekt naar Valencia. Toen nog geen kind en was ik in volle voorbereiding voor mijn bruiloft. Door corona kon de trip niet doorgaan en hoopten wij het jaar erna te gaan. Helaas konden wij nog steeds niet gaan door corona. Inmiddels getrouwd en een paar maanden later zwanger. ‘Als ik van de misselijkheid af ben gaan we!’, zei ik.. Niet wetende dat de misselijkheid niet weg ging. Gelukkig kon de voucher verlengd worden.

 

Toen mijn dochtertje geboren werd kon ik absoluut niet bedenken dat ik weg van haar zou gaan. Een stedentrip? No way, mij niet gezien. Na een jaar mega genoten te hebben van Lova, kon de voucher niet meer verlengd worden. Het was gaan of geld terug vragen. Welke keuze maak je dan? Van te voren is het toch moeilijk in te schatten hoe het voor je is en wat je gevoel doet. Ik maakte de keuze om te gaan, maar wel minder lang dan we gepland hadden. 2 nachten en 3 dagen weg van huis, zou ik dat wel kunnen? De dag voor vertrek begon ik toch wel wat zenuwen te krijgen. Wat als Lova alleen maar jammerig zou zijn, wat als ze ineens heel ziek zou worden, wat als mijn man het mega zat zou zijn? Hij had vrij genomen, omdat ik zo nodig op stedentrip wilde gaan.

 

Nu dat ik ben geweest kan ik zeggen dat het H E E R L I J K was. Even een break. Even geen moeder zijn, maar vriendin. Even heerlijk rond struinen door de stad, eten wanneer het uitkomt en doen waar we zin in hebben. Even iets voor mij. Tuurlijk miste ik Lova, maar het viel echt mee. Je hebt veel afleiding in een grote stad en daarnaast denk ik ook dat het samenhangt met wie je gaat. Zo heb ik een fantastische vriendin die mee kijkt naar de filmpjes en foto’s van mn kind die ik gestuurd krijg en we samen hard roepen hoe leuk, lief en geweldig ze wel niet is. Ook werd onze vlucht gewijzigd wat betekende dat ik een dag en nacht extra van huis weg was. Het eerste wat mn vriendin zei was: ‘We kunnen ook eerder naar huis als dat fijner is voor jou.’. Ik gun iedere moeder zo’n vriendin! Natuurlijk zijn we niet eerder gegaan, maar gewoon de andere dag. Toch het idee dat zij dat voor mij had gedaan voelt zo fijn.

 

Ook een big shout out naar mijn man! Tuurlijk is hij gewoon de vader en kan hij prima voor haar zorgen. Toch heeft hij zijn werk omgegooid voor mij, heeft hij voor haar gezorgd en gezorgd voor leuke dagen. En kreeg ik filmpjes en foto’s toegestuurd van een vrolijk kind waardoor ik nog meer kon genieten van de trip.


Reactie plaatsen

Reacties

Robyn
een jaar geleden

Superleuk om te lezen dat je zo hebt genoten!