Tijd voor verandering!

Gepubliceerd op 6 november 2022 om 14:00

Dit is ongeveer de 15e keer dat mijn man en ik tegen elkaar zeggen: ‘nu gaan we echt er iets aan doen, nu echt!’ Een dag later bestellen we sushi. Want het is weekend en op zaterdag eet je niet gezond. Zo hebben wij nog 78 smoesjes en weten wij precies  hoe we elkaar over moeten halen. Wij hebben dan ook echt een haat liefde verhouding met eten. Vooral liefde, heel veel liefde. Soms hadden wij liever gehad dat één van ons net even anders was geweest.

 

Iemand heeft letterlijk tegen mij gezegd: ‘Oh joh ben jij al 20 weken zwanger? Ik dacht het huwelijk staat je goed!’ Ook na de zwangerschap toen ik met Lova buiten liep kreeg ik te horen: ‘Ik wist niet dat jij zwanger was!’ Ik kan deze opmerkingen eigenlijk wel heel goed begrijpen. Wij hebben zo ongeveer het jojo effect uitgevonden. Paar kilo’s meer of minder is bij ons niet vreemd.

 

In 2021 raakte ik zwanger. Van te voren had ik toch wel lichte kriebels over het aankomen tijdens de zwangerschap. Eigenlijk wist ik dat dat voor mij een valkuil zou zijn. Want ja, zo kon ik nog eens 23 smoesjes bedenken om lekker en veel te eten. Geluk bij een ongeluk was ik in week 5 van de zwangerschap al ontzettend misselijk en kostte het veel moeite om te eten en het binnen te houden. Van aankomen tijdens de zwangerschap was eigenlijk geen sprake en snel na de bevalling kon mijn spijkerbroek al uit de kast gehaald worden. Tot de kraamweek een feest werd en alles wat je maar kan bedenken in huis werd gehaald. Ik kon weer genieten van eten en dat moest goed gevierd worden. Dat feestje heeft 9 maanden geduurd.

 

Nu is het echt tijd voor verandering. Wij zijn een voorbeeld voor onze dochter en gezond zijn wij op dit moment niet bezig. Toch vind ik het best lastig met een kleine en een vrij druk leven om hier aandacht aan te besteden. Voor ons is dit nooit echt prioriteit en dat moeten wij wel ervan gaan maken. Het moeilijkste vind ik nog om tijd vrij te maken om te sporten. Mijn man werkt onregelmatig dus een vast sportritme is dan lastig te vinden. Daarnaast kan ik nog een aantal smoesjes bedenken om op dat moment niet te sporten. Het moet eigenlijk zo makkelijk mogelijk zijn. Iets waar je vrijwel niet meer onderuit komt. Wij hebben ervoor gekozen om een spinning fiets voor binnen aan te schaffen met een online programma waar je op ieder moment van de dag lessen kunt volgen. Zo blijft er weinig ruimte over voor smoesjes. Ik ben benieuwd hoelang wij het dit keer vol gaan houden. De feestdagen zijn zo verleidelijk om alles weer te laten gaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.